Roda fyrer Jon Dahl Tomasson

Den hollandske klub Roda fyrer sin danske cheftræner Jon Dahl Tomasson. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Fyringen sker efter en skuffende sæson, der resulterede i en nedrykning til den næstbedste række i Holland.

Efter denne fik han i første omgang opbakning fra klubben, der var tilfreds med ham. Men nu er ledelsen altså kommet frem til, at danskeren ikke er den rette løsning for klubben.

Jon Dahl blev præsenteret i klubben i slutningen af december. Da erstattede han Ruud Brood. Men Tomasson fik kun en halvsæson af kontrakten, der ellers løb til 2017.

- De skuffende sportslige resultater i løbet af de seneste seks måneder, og den tilsvarende nedrykning til Jupiler League ligger til grund for ophøret af samarbejdet med Tomasson, lyder det i meddelelsen fra Roda.

Tomasson debuterede med et point i ligaen og herefter en sejr, men derefter fulgte hele seks nederlag på stribe.

I Æresdivisionen blev det i alt til tre sejre, to uafgjorte og 11 nederlag med danskeren ved roret, hvilket resulterede i en sidsteplads i ligaen og nedrykning.

Desuden røg holdet ud af pokalturneringen kort efter Tomassons tiltrædelse.

Roda har også valgt at indstille samarbejdet med den tekniske manager Leon Vlemmings.

Den 37-årige dansker kom fra et job som cheftræner hos Excelsior i den næstbedste række. Det var netop Rodas tekniske manager, som havde et godt øje til danskeren ved ansættelsen.

- Jeg kender ham også som en meget talentfuld, passioneret og entusiastisk træner, som vi mener passer perfekt til vores profil, sagde Leon Vlemmings i december.

Nu er de begge fortid i klubben.

/ritzau/

 

Dagens Gossip