Rodriguez vinder i Catalonien efter Fuglsang-angreb

26/03/2014

Joaquim Rodriguez (Katasha) slog alle cykelsportens største kanoner, da spanieren onsdag vandt 3. etape af Catalonien Rundt og kørte sig i løbets førertrøje.

Afslutningen op ad bjerget La Molina blev et drama mellem sidste års fire bedste klassementryttere i Tour de France. Danske Jakob Fuglsang (Astana) fik også lov til at lege med.

Fuglsang angreb med to kilometer til målstregen og fik slået et hul på små 10 sekunder til gruppen med Rodriguez, sidste års Tour-vinder Chris Froome (Sky), Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Nario Quintana (Movistar).

Den 29-årige dansker kørte alene i den næste kilometer og nåede sandsynligvis at drømme om sejren.

Joaquim Rodriguez' holdkammerat hos Katusha, Daniel Moreno, fik dog kørt Fuglsang ind.

Efter en kort samling satte Chris Froome et højt tempo, hvor kun Contador, Quintana og Rodriguez kunne følge med.

Med små 500 meter til mål udnyttede Joaquim Rodriguez sin speedstyrke til at trække fra de tre andre cykelstjerner. Ingen var i stand til at følge den 34-årige spanier, der krydsede målstregen tre sekunder før Contador.

I den samlede stilling fører Rodriguez med fem sekunder til Contador, mens afstanden til Quintana på tredjepladsen er ni sekunder.

Catalonien Rundt består af syv etaper og slutter på søndag.