Rodriguez vinder Tourens kongeetape foran Fuglsang

Jakob Fuglsang (Astana) blandede sig længe i kampen om en sejr på torsdagens 12. etape i Tour de France.

Blot en dag efter, at den 30-årige dansker gik helt ned, præsterede han et flot comeback i de høje bjergtinder i Pyrenæerne.

Fuglsang måtte dog nøjes med en andenplads, da Joaquim Rodriguez viste sig som den stærkeste op ad den afsluttende stigning på Plateau de Beille.

Danskeren sluttede 1 minut og 12 sekunder efter den suveræne spanier.

Jakob Fuglsang var med i dagens store udbrud, men da udbryderne kørte ind på Plateau de Beille havde Michał Kwiatkowski (Etixx-Quick-Step) og Sep Vanmarcke (Lotto) slået et hul på 1 minut 48 sekunder til Fuglsangs gruppe.

Fuglsang satte et godt tempo bagude og rykkede mange gange op ad Plateau de Beille - angiveligt for at ryste den stærke afslutter Joaquim Rodriguez af. Også Romain Bardet (AG2R) formåede at hænge på.

Med otte kilometer til toppen accelererede Rodriguez, mens Fuglsang fortsatte i sit eget tempo.

I samme moment blev den på det tidspunkt førende rytter Michał Kwiatkowski overhalet af Rodriguez og Fuglsang.

Selv om danskeren kæmpede bravt i det silende regnvejr i Pyrenæerne, så var det umuligt at indhente en stærkt kørende Rodriguez, der i sidste uge vandt 3. etape.

Manden i den gule førertrøje, Chris Froome (Sky), havde fuld kontrol med udbruddet, der en overgang havde et hul på mere end 13 minutter til Froomes gruppe, hvor han holdt et skarpt øje med de nærmeste konkurrenter i klassementet.

Froome kom i mål 6 minutter og 47 sekunder efter Joaquim Rodriguez. I den samlede stilling har briten et forspring på 2 minutter og 52 sekunder til Tejay van Garderen (BMC).

/ritzau/

 

Dagens Gossip