Rød blok er klar til at fjerne asyl-bureaukrati

Både De Radikale og Enhedslisten er klar til at kigge på, om det skal være nemmere for asylansøgere at komme i arbejde, efter Røde Kors torsdag har fremlagt deres erfaringssamling på området.

Erfaringerne viser, at flere bureaukratiske benspænd forsinker arbejdet med at få asylansøgere ud af asylcentrene og ud på arbejdsmarkedet.

Hos Enhedslisten, der sammen med Liberal Alliance indgik asylaftalen med regeringen i 2012, kalder integrationsordfører Johanne Schmidt-Nielsen det "tåbeligt", hvis systemet står i vejen for ansættelse af asylansøgere.

- Udlændingestyrelsen bliver nødt til at lave en mere smidig godkendelsesprocedure. Det skal gå hurtigere, og det må regeringen komme med et bud på, hvordan skal ske, siger hun.

I erfaringssamlingen kommer Røde Kors med en række anbefalinger, der skal gøre det nemmere for asylansøgere at komme i arbejde.

De Radikales udlændingeordfører, Marlene Borst Hansen, vil ikke tage konkret stilling til forslagene, men mener, at de er "interessante".

- Vi vil gerne videre ned ad den vej, siger hun.

En af Røde Kors anbefalinger er, at reglen om, at asylansøgere skal have opholdt sig i Danmark i seks måneder, før de kan komme i arbejde, revurderes. Hos De Radikale er man klar til at kigge på, om seks måneder er et passende tidsrum.

- Jeg ved ikke, om det tal er specielt magisk. Det er lavet på baggrund af, at der på det tidspunkt var mange asylansøgere, der ventede i meget lang tid, forklarer Marlene Borst Hansen.

- Nu har vi nedbragt sagsbehandlingstiden markant. Så det kan godt være, at vi skal se på, om asylaftalen er, som den skal være i fremtiden.

Ifølge både Johanne Schmidt-Nielsen og Marlene Borst Hansen er det dog et fåtal af asylansøgere, det drejer sig om.

/ritzau/

 

Dagens Gossip