Rød blok giver 30 millioner til at undervise børn om sex

Skrevet af admin

26/04/2015

Dagens topnyheder

Seksualitet, prævention, kønsidentitet og personlige grænser bliver fortsat en del af danske børns skoleskema.

Regeringen, Enhedslisten og SF har nemlig netop afsat 30 millioner kroner over de næste tre år til at fremme seksuel sundhed. Det skriver Politiken Søndag.

Pengene kommer til at gå til organisationen Sex & Samfund, der hvert år giver 15.000 børn og unge seksualundervisning og står bag den populære Uge Sex-kampagne, der sidste år nåede ud til 360.000 elever.

I efteråret blev dele af organisationens indsats bragt i fare, da et væsentlig mindre beløb end hidtil blev afsat i de såkaldte satspuljeforhandlinger. Men med den nye aftale, der afsætter de 30 millioner på finansloven, kan fremtidens seksualundervisning ifølge avisen være sikret.

- Jeg synes, det er et ekstremt vigtigt område at sætte penge af til, fordi seksualitet spiller en central rolle for, at unge mennesker finder ud af, hvem de selv er, siger sundhedsordfører Stine Brix (EL).

Det er Enhedslisten, SF og regeringen, som står bag aftalen, der er del af en større forebyggelsespakke, som ifølge Politiken offentliggøres mandag, .

- Sex & Samfunds undervisning har stort fokus på, at eleverne skal lære sig selv og andre at kende, og fokuserer samtidig på at lære dem at respektere hinandens grænser.

- Desuden har organisationen haft rigtig stor succes med deres kampagner, der skal forebygge kønssygdomme og uønskede graviditeter, så vi er meget glade for, at deres arbejde kan fortsætte, siger Stine Brix til Politiken.

Hos Sex & Samfund er begejstringen stor.

- Det er fantastisk, at vi nu kan planlægge tre år frem og vide, at vi kan fortsætte vores aktiviteter og endda udvide med nye, siger generalsekretær Bjarne B. Christensen til Politiken og uddyber:

Han vil blandt andet sætte gang i et nyt projekt med fokus på ældre og kronisk syges seksualitet.

/ritzau/