Rød blok kalder Løkkes kontanthjælpsmelding for røgslør

I søndagens udgave af Jyllands-Posten kan man læse, at Venstres formand Lars Løkke Rasmussen freder sociale ydelser som boligsikring og børnecheck fra det "moderne kontanthjælpsloft", som Venstre vil indføre, hvis de vinder valget.

Men det giver ikke mening at skille de to ting ad. Det mener Enhedslisten socialordfører, Finn Sørensen, og Socialdemokraternes politiske ordfører, Jesper Petersen.

- Det gør jo ingen forskel. Det er et røgslør, han spreder ud, siger Finn Sørensen.

- Det kan godt være, at man i kroner og øre ikke piller ved børnechecken og boligsikring, men forskellen bliver jo den samme, for det bliver modregnet i kontanthjælpen.

Han kan ikke se, at formålet eller resultatet af et kontanthjælpsloft har ændret sig.

- Logikken fungerer ikke. Der kommer ikke flere arbejdspladser, fordi man tager kontanthjælpen fra nogen, der er arbejdsløse. Det er en vildledning af befolkningen, som har stået på i årevis, siger Finn Sørensen.

Også Jesper Petersen har svært ved at se, at noget har ændret sig med Lars Løkke Rasmussens melding.

- For den børnefamilie, der er ramt af arbejdsløshed, hvor overvejelserne går på, om man har råd til at holde børnefødselsdag eller sende sine børn til idræt eller musik, så er det jo lige meget, om det er den ene eller den anden ydelse, siger han.

- Det fører til, at flere børn vokser op i fattigdom. Det er jeg simpelthen imod.

Venstre har beskyldt de røde partier for at køre en skræmmekampagne ved at påstå, at Venstre vil ændre ved børnechecken eller boligsikringen.

- Det er jo Lars Løkke, der har bragt børnechecken og boligsikringen ind i diskussionen ved at ligge det beløb ind i Venstres egen kampagne (med beløbet 454.215 kroner red.). Hvad skulle det til for, hvis Venstre ikke vil pille ved det, spørger Jesper Petersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip