Rød blok: Milliardregning for udflytning koster statsjob

Ministerierne og styrelserne skal selv betale en stor portion af de knap en milliard kroner, som regeringens udflytning af knap 4000 statslige arbejdspladser ventes at komme til at koste.

Og det kan i oppositionens optik ikke undgå at medføre fyringer.

- Det er meget bekymrende, at regningen på meget få måneder har vokset sig dobbelt så stor, siger socialdemokraten Morten Bødskov, der er formand for Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget.

- Vi frygter, at den ekstraregning på 600 millioner kroner findes ved at fyre offentligt ansatte, siger han med henvisning til, at regeringen ved præsentationen af udflytningen i efteråret afsatte 400 millioner kroner til manøvren.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) understreger, at regeringen ikke har lagt skjul på, at regningen kunne blive større - og at ministerierne også selv måtte holde for.

Morten Bødskov mener ikke, at regeringen er ærlig omkring, hvad regningen får af konsekvenser.

- Regeringen har truffet et valg: At udflytningen skal betales af ministerierne og styrelserne. Den kan kun betales med nedskæringer, så det vil betyde fyringer af hundredvis af offentligt ansatte, siger han.

Spørgsmål: Hvor ved du fra, at "hundredvis" vil blive fyret?

- Ser man på, hvordan sådan en regning typisk bliver betalt, så bliver den betalt ved at skære ned på personalebudgettet. Der er grænser for, hvor langt ministerierne kan løbe efter kopimaskiner og ting, man har behov for i hverdagen.

- Den tunge udgiftspost er lønudgifterne. Og når man skal igennem sådan en øvelse her, så vil det nødvendigvis betyde, at der vil ske fyringer og alvorlige nedskæringer.

Den opfattelse deler Enhedslisten, hvor landdistriktordfører Henning Hyllested kalder det "katastrofalt", at ministerierne selv tvinges til at betale en stor del af udgifterne for regeringens "underfinansierede" udflytning.

- Det vil betyde fyringer og nedskæringer i ministerierne. Og dermed vil det også ramme de arbejdspladser, som regeringen vil udflytte. Det hænger simpelthen ikke sammen, siger han i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip