Rød eller blå finanslov: Corydon holder muligheder åbne

- Vi holder alle muligheder åbne.

Sådan lyder det fra finansminister Bjarne Corydon (S) efter at have diskuteret finansloven for 2015 med Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance ved de såkaldte sættemøder i Finansministeriet onsdag aften.

Dog har regeringen et godt øje til sit parlamentariske grundlag, Enhedslisten og SF, slår finansministeren fast.

- Vi har lagt det op sådan, at regeringen ønsker at styrke velfærden og fællesskabet i Danmark. Derfor er det naturligt at se til de partier, der har den samme dagsorden, og det er SF og Enhedslisten, siger han med henvisning til regeringens finanslovforslag.

Det er også de tre borgerlige partilederes indtryk, da de hver især kommer ud af glasdøren i Finansministeriet efter møderne. Her er der ikke megen tiltro til, at Corydon vil gå indgå en blå finanslov med et folketingsvalg forude.

Corydon er efter møderne noget forsigtig i mælet omkring, hvilke partier han nu vil indkalde til videre forhandlinger. Men han siger, at drøftelserne med de borgerlige har været ganske fornuftige, og han afviser derfor ikke en blåtonet finanslov.

- Det har været gode konstruktive drøftelser. Vi har lyttet til partiernes ønsker, nu prøver vi at lægge et puslespil, hvor vores mål er en fornuftig aftale, hvor regeringen kommer igennem med sine mærkesager, siger finansministeren og understreger:

- Vi i regeringen har bevist i praksis, at vi kan samarbejde bredt i Folketinget.

Sidste år valgte den daværende SRSF-regering til manges overraskelse at indgå en finanslovaftale med Venstre og De Konservative på bekostning af Enhedslisten.

Regeringen var ellers tæt på en aftale med venstrefløjspartiet. Men på grund af stridigheder om blandt andet minimumkrav til ældres bad valgte regeringen at kigge til den anden fløj.

/ritzau/