Røde byrådsmedlemmer uenige i KLs lockout mod lærere

admin

11 år siden

|

21/03/2013
Dermed er der lagt op til væsentlig intern kritik, når KL i dag begynder deres topmøde i Aalborg, mener kommunalforsker og professor på Aarhus Universitet Jens Blom-Hansen.»Det bliver en kontroversiel sag på topmødet. Tallene viser, at der ikke er fuldt fodslag mellem baglandet og KLs bestyrelse«, siger han til Politiken.Han vurderer, at den udbredte utilfredshed blandt byrådsmedlemmer skyldes, at de er splittet mellem at være kommunale arbejdsgivere samlet i KL og lokale politikere, som skal indhente stemmer hos blandt andre lærere og forældre.Utilfredsheden med KL går generelt på, at lockoutvarslingen er kommet for hurtigt.»Det er utidigt at varsle lockout uden at have igangsat reelle forhandlinger,« siger Arne Mikkelsen (SF) fra Odsherred Kommune.KLs chefforhandler og borgmester i Høje-Taastrup Kommune, Michael Ziegler (K), er dog fortrøstningsfuld, eftersom 53 procent af samtlige 924 byrådsmedlemmer, der har svaret, er for, mens 42 procent er imod.»Jeg ville gerne have set tallene pænere, men jeg tror også, at de mest kritiske byrådsmedlemmer har været mere tilbøjelige til at svare på jeres undersøgelse,« siger han til Politiken.SFs nyvalgte politiske ordfører, Jonas Dahl (SF), erkender over for avisen, at det er en vanskelig proces, men siger, at hvis KLs medlemmer er utilfredse, må de drøfte det med KL, da det er deres interesseorganisation.

Dagens topnyheder

Dermed er der lagt op til væsentlig intern kritik, når KL i dag begynder deres topmøde i Aalborg, mener kommunalforsker og professor på Aarhus Universitet Jens Blom-Hansen.

»Det bliver en kontroversiel sag på topmødet. Tallene viser, at der ikke er fuldt fodslag mellem baglandet og KLs bestyrelse«, siger han til Politiken.

Han vurderer, at den udbredte utilfredshed blandt byrådsmedlemmer skyldes, at de er splittet mellem at være kommunale arbejdsgivere samlet i KL og lokale politikere, som skal indhente stemmer hos blandt andre lærere og forældre.

Utilfredsheden med KL går generelt på, at lockoutvarslingen er kommet for hurtigt.

»Det er utidigt at varsle lockout uden at have igangsat reelle forhandlinger,« siger Arne Mikkelsen (SF) fra Odsherred Kommune.

KLs chefforhandler og borgmester i Høje-Taastrup Kommune, Michael Ziegler (K), er dog fortrøstningsfuld, eftersom 53 procent af samtlige 924 byrådsmedlemmer, der har svaret, er for, mens 42 procent er imod.

»Jeg ville gerne have set tallene pænere, men jeg tror også, at de mest kritiske byrådsmedlemmer har været mere tilbøjelige til at svare på jeres undersøgelse,« siger han til Politiken.

SFs nyvalgte politiske ordfører, Jonas Dahl (SF), erkender over for avisen, at det er en vanskelig proces, men siger, at hvis KLs medlemmer er utilfredse, må de drøfte det med KL, da det er deres interesseorganisation.