Røde Kors-boss om telte til flygtninge: Er vi et uland?

Skrevet af admin

13/11/2015

Dagens topnyheder

- Jeg tror ikke mine egne ører - skal vi have flygtninge-teltlejre i DK - der mangler jo ikke lokaler med fast tag. Er vi blevet et uland?

Sådan lyder reaktionen på twitter fra Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fredag fremlagde en plan for asylstramninger, som skal bremse tilstrømningen til Danmark.

Anders Ladekarl mener, at det er symbolpolitik, da han ikke finder det nødvendigt at etablere teltlejre til flygtninge.

- Der er masser af fast tag over hovedet i Danmark. Der er kaserner, der er nedlagt, der er hospitaler, som står tomme, og jeg tror, vi har 100.000 boliger, som står tomme i Danmark, som man kunne bruge, siger Ladekarl til Ritzau.

- At vi i Danmark skulle være tvunget til at etablere teltlejre til flygtninge, det finder jeg unødvendigt. Det er uværdigt for flygtningene, men også for Danmark.

Udlændinge- og integrationsministeriet Inger Støjberg (V) og justitsminister Søren Pind (V) har været med til at fremlægge udspillet. Førstnævnte tror, at det nye udspil kan bremse tilstrømningen.

- Vi gør det maksimale for at udvise rettidig omhu, men vi gør det på en måde, hvor vi ikke sætter os i en situation, hvor det er mere attraktivt at komme til Danmark end til vores nabolande, siger Inger Støjberg.

I første omgang opstilles telte i Beredskabsstyrelsens center i Thisted i løbet af næste uge - primært til enlige mænd.

/ritzau/