Røde Kors er bekymret for civile i Gaza-striben

admin

|

10/07/2014

Dagens topnyheder

Tre palæstinensere er torsdag middag blevet dræbt, da en israelsk missil ramte deres bil i det nordlige Gaza. Ifølge de palæstinensiske sundhedsmyndigheder var det en civil bil, skriver nyhedsbureauet AFP.

Det bringer dødstallet op på 76 personer, siden Israel tirsdag iværksatte operationen "Protective Edge" for at slå ned på militante palæstinensere for at stoppe affyringen af raketter fra Gaza og over grænsen til Israel.

I et tidligere angreb blev en fem-årig dreng dræbt af et israelsk missil, og det får kritikere til at advare mod drab på den civile palæstinensiske befolkning.

En af kritikerne er Røde Kors, der understreger, at både civile og Røde Kors' medarbejdere har krav på beskyttelse. Udtalelsen kommer dagen efter, at tre af Røde Halvmånes ansatte blev såret i et luftangreb, som ramte hjælpeorganisationens ambulancecentral i Gaza.

- Hvis det er gjort med overlæg, er det et brud på international humanitær ret og helt uacceptabelt, siger den norske præsident i Røde Kors, Sven Mollekleiv, til nyhedsbureauet NTB.

- Krigens regler slår fast, at civilbefolkningen og sundhedspersonale har krav på beskyttelse i en konflikt, og alle parter skal gøre det, de kan, for at sikre denne beskyttelse, tilføjer han.

Præsidenten for det palæstinensiske selvstyre, Mahmoud Abbas, beskylder Israel for at begå folkemord i Gaza.

Samtidig har militante palæstinensere i Gaza siden tirsdag affyret over 200 raketter mod Israel, men ingen israelere er blevet dræbt, skriver AFP.

/ritzau/