Røde Kors: Flygtninge skal fordeles efter kompetencer

- Det ville være fjollet at sende en landmand til midtbyen i Aarhus, hvis der er behov for en landmand i Nordjylland, siger Anders Ladekarl, formand for Dansk Røde Kors til DR Nordjylland.

Udmeldingen kommer, efter at Læsøs borgmester Tobias Birch i weekenden meldte ud, at øen gerne vil tage i mod flere flygtninge, end den skal.

Så længe den kan få familier, for det mangler den.

Udlændingestyrelsen afviser, at sådan et ønske kan lade sig gøre, for flygtningefordelingen er et kæmpe puslespil, og det er derfor svært at love kommunerne noget.

Anders Ladekarl er enig i, at det bliver et stort arbejde at få fordelt flygtningene efter kompetencer.

- Vi skal ikke ende i en situation, hvor kommunerne kan skalte og valte, så vi til sidst står med en gruppe flygtninge, som ingen vil have.

- Så der skal findes et system, hvor alle kan fordeles. Men at kigge på kompetencer og finde et system, hvor de kan passe ind i lokalområdet, er en god idé, siger han.

Netop en bedre fordeling af flygtninge er en af de anbefalinger, som Dansk Røde Kors for nylig sendte af sted til de danske politikere efter en integrationskonference

- Jeg håber, at vi kan bakke Læsøs borgmester op, og vi kan skabe en bedre fordeling, så kompetencerne kommer i spil til gavn for det danske samfund.

- Jeg tror, at vi ville gøre alle en stor tjeneste ved at kigge på, hvor flygtninge kan integreres bedst, siger Anders Ladekarl.

/ritzau/

 

Dagens Gossip