Røde Kors: Flygtningesituationen i Yemen er katastrofal

- Det er tiltrængt, at den arabiske koalition stopper sin bombekampagne i Yemen. Den humanitære situation er i nogle områder "katastrofal", siger Den Internationale Røde Kors Komité (ICRC).

Røde Kors anmoder samtidig om ekstra midler til at forsyne 20.000 familier med mad og vand.

- Saudi-Arabiens meldinger om, at det vil stoppe det månedlange bombardement vækker "et glimt af håb", men det er endnu ikke blevet bekræftet, siger Robert Mardini, som er Den Internationale Røde Kors' regionale direktør for Nordafrika og Mellemøsten.

- Det er chokerende, hvordan bombardementerne er gået ud over civile, ligesom kampene på landjorden i byerne Sanaa, Aden, Taiz og Marib har været rystende, siger Mardini efter et tre-dages besøg i Yemen.

Røde Kors appellerer til alle sider om at give plads til uddeling af fødevarer og andre fornødenheder.

Mardini siger, at den humanitære situation forværres dag for dag i hovedstaden Sanaa.

- Der er mangel på mad, brændsel og medicin. Sanaa har ikke haft elektricitet i ni dage, og kampene har fordrevet titusinder fra deres hjem, siger han.

På trods af Saudi-Arabiens meldinger fortsatte kampe mellem rivaliserende grupper i Yemen onsdag, hvilket understreger, hvor svært det vil være at finde en politisk løsning på en krig, som har forstærket spændingerne mellem rivalerne Iran og Saudi-Arabien.

Siden slutningen af marts har en arabisk koalition med Saudi-Arabien i spidsen udført bombeangreb mod houthi-militsen i landet.

Tirsdag meddelte Saudi-Arabien, at koalitionen ville indstille kampagnen tirsdag aften ved midnat, men koalitionen har onsdag udført bombeangreb mod houthi-militsen i Yemens tredjestørste by, Taiz.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip