Røde Kors: Landsbyer er en vigtig brik i integrationen.

De små landsbysamfund er en del af løsningen med at integrere til fælles gavn også for landsbyerne. Det mener generalsekretær Anders Ladekarl fra Røde Kors.

I flere kommuner rundt i landet har borgerinitiativer gang i at integrere flygtninge også i håb om, at de nytilkomne kan medvirke til at redde landsbyerne fra at sygne hen, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, kan flygtninge og landsbyer være gavnlige for hinanden, hvis der er enighed om det i lokalsamfundene.

Hos Røde Kors er generalsekretær Anders Ladekarl enig.

- De små landsbysamfund er en del af løsningen. Men det handler om at matche de rigtige mennesker i forhold til bosætning, ligesom vi fokuserer meget på arbejdsmarkedet nu, siger han til Ritzau.

- Flygtninge er jo individer som alle andre. Nogle egner sig supergodt til at bo og leve i Flauenskjold og andre ikke. Jo bedre de bliver matchet med det danske samfund, jo nemmere går det, siger han.

Det kommer ikke bag på ham, at der ude i lokalsamfundene er en stor vilje til at byde ind og være en del af en løsning.

- Det oplever vi hver dag. Mange mennesker bliver aktive eller melder sig som frivillige, fordi de er så trætte af debatten og hellere vil gøre noget konkret frem for at skændes med hinanden på sociale medier, siger Ladekarl.

- Der er en stor vilje til gerne at ville være med til at løse problemerne, som står i modsætning til den overordnede politiske debat, der har været med til at gøre det vanskelige, siger han.

På blandt andet Ærø og Samsø siger borgmestrene, at flygtninge og asylsøgere er attraktive, fordi det både skaffer nye beboere og skaber lokale arbejdspladser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip