Røde Kors: Prioriteringsliste forbedrer integrationen

Det er i orden, at kommunerne prioriterer flygtninge alt efter nationalitet og beder Udlændingestyrelsen om ikke at placere for eksempel tjetjenere og romaer i deres område.

Det mener generalsekretær i Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl.

- Så længe, der er plads til alle et sted i landet, synes jeg kun, det er godt, at kommunerne specialiserer sig, og det vil kun forbedre integrationen. Der er stor forskel på at skulle integrere en tjetjener, en fra Congo eller en fra Syrien, siger Anders Ladekarl til Ritzau og fortsætter:

- Det giver ikke meget mening, at alle 98 kommunerne skal være lige gode til alle grupper, siger Anders Ladekarl.

Ifølge Berlingske søndag er flygtninge med bestemte nationaliteter uønskede i nogle kommuner, som beder Udlændingestyrelsen om ikke at placere for eksempel tjetjenere og romaer i deres område.

Anders Ladekarl peger på, at kulturelle, sproglige og uddannelsesmæssige forskelligheder kan være en udfordring, når mange nationaliteter er samlet et sted. Han påpeger, at den enkelte kommune bedst selv kan vurdere, hvornår man har modtaget tilpas mange af samme nationalitet.

- Vores erfaringer viser, at hvis grupper af den samme nationalitet er samlet, gør det faktisk bare integrationen bedre. Der er meget mere idé i at samle grupperne bestemte steder og få opbygget en kompetence til at tage sig af bestemte grupper.

Anders Ladekarl understreger dog, at regnestykket skal gå op, da man kan risikerer ghettodannelser, hvis kommunerne får for mange af samme nationalitet.

- Jeg har aldrig set det som et problem, at man har den her ordring, for det gør som sagt, at man opnår den bedste integration, men det er en balancegang, som kommunerne selv bedst kan finde.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip