Røde kort fra 2012 svækker Tjekkiet mod Danmark ved EM

Det var nok ikke det første, de tænkte på, den oktoberaften i 2012 i Jekaterinburg.

At de med deres røde kort i den afsluttende EM-playoffkamp mod Rusland skulle komme til at svække deres hjemland, Tjekkiet, ved U21-EM på hjemmebane næsten tre år senere.

Nu står angriberen Vaclav Kadlec fra Eintracht Frankfurt og Chelsea-forsvareren Tomas Kalas som karantæneramte til onsdagens åbningskamp mod Danmark i Prag.

Eftersom Tjekkiet tabte playoff-kampene til Rusland med samlet 2-4, kom tjekkerne ikke med til U21-EM i 2013.

I år er Tjekkiet som vært født deltager ved EM-slutrunden, så holdet har ikke spillet kampe med point på spil, siden de to spillere fik rødt kort for snart tre år siden.

Derfor kommer den 23-årige Vaclav Kadlec og 22-årige Tomas Kalas til at afsone karantæne mod Danmark.

Måske derfor er Tjekkiets U21-landstræner, Jakub Duvalil, hurtig til at lægge favoritværdigheden fra sig trods fordelen af hjemmebane i Eden Arena i Prag.

- Chancerne er 60-40 i Danmarks favør.

- Danmark angriber med mange spillere, og Viktor Fischer, Yussuf Poulsen og Jannik Vestergaard er rigtig gode spillere, siger Jakub Duvalil til det europæiske fodboldforbunds (Uefa) hjemmeside.

I den danske trup er man ikke ligefrem utilfreds med, at Tjekkiet må undvære de to profiler.

- Hvis vi nu havde haft to af vores profiler ude, ville de vel også sige, at det var en fordel for dem, siger højrebacken Alexander Scholz.

- Så jeg går ud fra, at det er en fordel, men jeg tror, at den fordel havde været større, hvis det havde været den anden eller tredje kamp i gruppen.

- Netop fordi det er åbningskampen, vil der være noget nervøsitet. Men selvfølgelig er de ikke lige så stærke, hvis de ikke har to af deres bedste spillere med, siger backen fra Standard Liege.

Kampen i Eden Arena begynder klokken 18.

Danmark er desuden i gruppe med Tyskland og Serbien. De to bedste hold går videre til semifinalerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip