Røde og blå partier finder flere terrorpenge

05/03/2015 13:22

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Regeringen kan nemt finde 50 millioner kroner ekstra til politiet med flere veste samt betaling af overarbejde og bedre beskyttelse af jøderne efter terrorangrebet i København. Både SF, Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti betaler gerne.

Det oplyser partierne før torsdagens forhandling med justitsminister Mette Frederiksen (S). Hun oplyser til Ritzau, at regeringen i år vil bruge 50 millioner kroner ekstra ud over 50 millioner kroner til bedre politiberedskab i fire år.

SF er klar, siger SF's retsordfører Karina Dehnhardt Lorentzen.

- Vi kommer ikke til at blokere for at give politiet muligheder her og nu til at udbetale overarbejde og lave en ekstra beskyttelse af jøderne. De penge er vi selvfølgelig klar til at give, siger Karina Dehnhardt Lorentzen.

De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen, vil også åbne pengepungen med 50 millioner kroner.

- Vi er positive. Vi ønsker - alt det vi kan - at styrke vores politi og sikkerhed i Danmark. Det kunne et konservativt parti aldrig nogensinde drømme om at være imod, siger Søren Pape Poulsen.

Venstre finansordfører, Peter Christensen, vil finde 50 millioner kroner ekstra ved at sløjfe regeringens Arabiske Initiativ.

- På Udenrigsministeriets område har man afsat 40 millioner kroner til Det Arabiske Initiativ. Vi er enige med Dansk Folkeparti i, at man kunne tage og bruge de penge. På Forsvarsministeriets område har man en meget stor opsparing, siger Peter Christensen.

Han påpeger, at politiet har en kvart million overarbejdstimer. Puklen voksede med 50.000 timer ved terrorangrebet i København.

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, peger også på det Arabiske Initiativ.

- Når man afholder omkostninger, må man betale med det samme. Vi får et problem, hvis politiet ikke får ryddet overarbejdspuklen af vejen, siger Peter Skaarup.

/ritzau/