Røde partier klar til at finde penge på bistand

Skrevet af admin

29/10/2014

Mest læste i dag

SF og Enhedslisten afviser fuldstændig at gå ind på regeringens forslag om at spare 2,5 milliarder kroner på udviklingsbistanden for at betale en væsentlig del af regningen for det stærkt stigende antal asylansøgere, der i år har søgt til Danmark fra især Syrien.

Men begge partier er alligevel åbne for, at man kan finde besparelser på området, men slet ikke i den størrelsesorden, som regeringen lægger op til.

Det står klart efter mandagens finanslovforhandlinger.

Spørgsmål: Kan I da slet ikke finde en eneste krone at spare på udviklingsbistanden?

- Udviklingsbistandens ramme på 16 milliarder kroner går blandet andet til nogle erhvervsstøtte-programmer, som måske i højere grad er støtte til nogle danske virksomheder, så det kunne man godt forestille sig, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

Spørgsmål: Og hvor mange penge er det så?

- Det vil jeg ikke sætte tal på, men at skære 2,5 milliarder kroner på udviklingsbistand, mener vi simpelthen er uforsvarligt, siger hun

Spørgsmål: Men noget kan man godt?

- Ja, der er dele af udviklingsbistanden, som vi altid har været dybt kritiske overfor, og det vil vi gerne være med til at diskutere. Men at spare 2,5 milliarder er simpelthen dybt uansvarligt. Også fordi det er også med til at forebygge krige og konflikter, som gør, at folk flygter.

Samme toner lyder fra SF-formand Pia Olsen Dyhr.

- Jeg vil da sige, at hvis der er lande, der er korrupte eller bruger pengene på militær, så kan man da kigge på de konkrete elementer. Det har vi ikke nogen problemer med, siger hun.

/ritzau/