Røde støttepartier er klar til boksekampe med Østergaard

Det ændrer ikke noget for hverken Enhedslisten eller SF, at De Radikale bytter ud på posten som politisk leder, hvor Morten Østergaard tager over efter Margrethe Vestager, der skal være ny dansk EU-kommissær.

Enhedslistens Pernille Skipper forsøger derfor også at holde sine forventninger i ro i forhold til at få ting i gennem i kommende forhandlinger, blandt andet om finansloven.

- Jeg tror ikke, at det kommer til at gøre en forskel, at Østergaard indtager en stol, som Vestager har siddet på.

- Radikale har været et parti, især i denne regeringsperiode, der har vist meget lidt empati med mennesker, der bliver ramt af arbejdsløshed og syge mennesker, der har svært ved at være være på arbejdsmarkedet. Og det kommer nok desværre ikke til at ændre sig, siger Skipper.

Hun siger, at Enhedslisten naturligvis holder fast i kravene om at ændre i dagpengereglerne.

Partiet ønsker en tilbagerulning af reformen fra 2010, der har betydet, at mere end 40.000 danskere har mistet retten til dagpenge for i stedet at blive samlet op af en mindre midlertidig forsørgelse.

Også SF fastholder kravet om at justere dagpengereglerne, siger politisk ordfører Jonas Dahl.

- Jeg håber på et godt og konstruktivt samarbejde med Morten Østergaard. Men vi ser ingen signaler om, at de vil ændre politik. Så vi kommer stadig til at have de politiske debatter, vi har haft frem til nu.

- Vi har en interesse i at trække regeringen i en grøn retning, at finde en dagpengeløsning og at styrke velfærden. Det er vores krav til en kommende finanslov, siger Jonas Dahl.

Morten Østergaard kommer som ny økonomi- og indenrigsminister til at skulle stå i spidsen for regeringens finanslovforhandlinger sammen med finansminister Bjarne Corydon (S).

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip