Røde støttepartier vil have grønt superministerium

Samtlige tre partier, der skal holde hånden under en eventuelt ny SR-regering, vil have en markant anderledes tilgang til grøn omstilling, skriver Politiken fredag.

Uafhængigt af hinanden foreslår SF og Enhedslisten oprettelsen af et superministerium for grøn omstilling, der skal give modvægt til den gængse økonomiske tænkning i de økonomiske ministerier.

- Vi skal have et ministerium, der skal have styrke som Finansministeriet, siger partiformand Pia Olsen Dyhr (SF) og fortsætter:

- Når man har nogle afgørende slagsmål internt i en regering, tager Finansministeriet udgangspunkt i rendyrkede økonomiske beregninger. Vi er nødt til at have en pendant på det grønne område.

Hun foreslår, at et nyt ministerium skal have en slags koordinerende rolle for Miljøministeriet, Energiministeriet, Fødevareministeriet og Transportministeriet.

Enhedslisten ønsker også en grøn modvægt til Finansministeriet. Partiet vil helt sammenlægge de nuværende ministerier for fødevarer, miljø, klima og energi samt erhverv til et stort ministerium med fokus på grøn omstilling.

- Det er simpelt hen nødvendigt at sikre, at målet om grøn omstilling står øverst og bestemmer retningen for både vores industripolitik, landbrugspolitik og erhvervspolitik, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (EL).

Alternativet, der solidt placeret over spærregrænsen i meningsmålingerne ser ud til at kunne blive tungen på vægtskålen, bakker fuldtonet op. Partileder Uffe Elbæk siger:

- Det er mere end sympatisk, at der lægges så høje ambitioner frem fra Enhedslisten og SF i forhold til en seriøs bæredygtig omstilling.

Finansminister Bjarne Corydon (S) afviser ønsket om et grønt superministerium.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip