Rødgrønne har stor føring før valget i Sverige

Den rødgrønne blok fastholder en stor føring over den borgerlige regeringskoalition to dage før valget i Sverige, viser en ny meningsmåling.

Ipsos-målingen foretaget for avisen Dagens Nyheter er præsenteret under den valgdebat, som partilederne deltager i fredag aften.

Den rødgrønne blok anført af Socialdemokraterna står til 46,4 procent af stemmerne mod 39,6 til statsminister Fredrik Reinfeldts borgerlige koalition.

Det indvandrerkritiske Sverigedemokraterna, som ingen af de øvrige partier vil samarbejde med, får i målingen 9,4 procent, mens Gudrun Schymans Feministiskt initiativ falder under spærregrænsen på fire procent med kun 3,6 procent.

Der har de seneste mange dage været tendens til, at afstanden mellem blokkene er skrumpet, men dagens måling synes at have vendt den tendens.

Hvis valgresultatet kommer til at ligne målingen, så vil Socialdemokraternas leder, Stefan Löfven, overtage Reinfeldts post som statsminister.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip