Røg på hotelværelser: Her er Lars Løkkes forklaring

Når Lars Løkke Rasmussen har røget på et hotelværelse, som har været et ikke-ryger-værelse, har der været lavet en "særlig aftale med hotellet", siger Venstres formand.

Det sker, efter at det er kommet frem, at Venstres partikasse - og dermed også indirekte skatteyderne - har betalt for, at Løkke har kunnet tænde smøgen på et værelse, hvor der ellers har været rygning forbudt.

- Jeg vil gerne understrege, at jeg aldrig nogensinde har røget et sted, hvor jeg ikke måtte ryge.

- Jeg tror, at alle ved, at jeg er ryger, og jeg ryger også for meget. I de her dage ryger jeg måske endnu mere for meget, og det gør jeg også i stressede situationer, når der er kampagne. Men jeg har aldrig røget et sted, hvor der ikke var sat et askebæger frem, siger Lars Løkke Rasmussen.

Venstres Claus Hjort Frederiksen, der har været en af Løkkes mest indædte forsvarere i forbindelse med den nuværende kritik, har fremlagt Løkkes rygning på ikke-ryger-værelse som en "smutter".

Men det er altså ikke forklaringen fra Løkke selv.

- Der har ikke været nogle "smuttere". Der har været et ønske fra mig om at ryge.

- Og derfor har søde folk omkring mig sørget for at booke mig ind på hoteller, hvor jeg kunne ryge, dem er der heldigvis stadig nogle af, hvor man kan få et rygerværelse, andre gange har der været truffet en særlig aftale med hotellet, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ud over at det er kommet frem, at Venstre har betalt for rensning af et hotelværelse, efter at Lars Løkke Rasmussen har røget på et ikke-ryger-værelse, har Ekstra Bladet afdækket, at Venstre har betalt tøj og sko for 152.000 kroner for Løkke.

Dertil kommer, at det er kommet frem, at partiet også har betalt for, at Løkkes kone og søn kunne mødes med ham på Mallorca.

Lars Løkke har i sagen meddelt, at han har betalt den skat, han skal, og at der ikke er kommet noget nyt frem, som betyder, at han skal indberette mere til Skat.

/ritzau/

 

Dagens Gossip