Røgalarm gik i gang kort før flystyrt i Middelhavet

admin

425 uger siden

|

21/05/2016

Dagens topnyheder

Det franske sikkerhedsorgan for luftfart (BEA) meddeler, at EgyptAir-flyet, der styrtede ned i Middelhavet i torsdags, inden styrtet udsendte automatiske beskeder om, at der var røg i kabinen.

- Der var Acar-meddelelser, som blev sendt fra flyet, og som antyder, at der var røg i kabinen kort før, at transmissionerne blev afbrudt.

Det siger en talsmand for BEA til nyhedsbureauet AFP.

Acar står for "Aircraft Communications Addressing and Reporting System". Det er et digitalt system, der sender korte beskeder mellem fly og kontroltårne.

Talsmanden siger videre, at det er for tidligt at tolke noget eller at kende årsagen til styrtet, så længe vraget eller de sorte bokse ikke er fundet.

The Wall Street Journal skriver, at flyets automatiske advarselssystemer har givet besked om, at der er opstået røg i flyets forreste toilet og under cockpittet, lige som der har været givet besked om et problem med flyets styresystem.

Disse meddelelser skal ifølge avisen være sendt fra flyet, få minutter inden det styrtede ned torsdag.

Flyet - en Airbus A320 - forsvandt på sin rute fra Paris til Kairo mellem de græske øer og den egyptiske kyst tidligt torsdag morgen, uden at besætningen selv udsendte nødsignaler.

Tv-stationen CNN erfarer ligeledes oplysningerne fra en unavngiven egyptisk kilde, og de egyptiske myndigheder efterforsker nu sagen.

Flyet foretog et skarpt sving i egyptisk luftrum, inden det dykkede 6700 meter og forsvandt fra radarskærme, har den græske forsvarsminister tidligere oplyst.

/ritzau/AFP