Rørende: De syr brudekjoler om til englekjoler til døde spædbørn

Som stifter af foreningen NICU Helping Hands i Texas har Lisa Grubbs set mange forældre, der midt i sorgen har skullet gennemgå læssevis af for stort og upassende tøj, for at finde noget, de kunne begrave deres børn i. 

- Det slog mig som utrolig forkert, at de blev nødt til at gøre det midt i en af de mørkeste stunder i deres liv, fortæller Lisa Grubbs til today.com.

Læs også: Sendt fra himlen: Død kvinde giver rørende julegave til sin familie

Det fik hende til at sy sin brudekjole om til såkaldte englekjoler - og nu har konceptet spredt sig. 40 frivillige hjælper med at sy, og foreningen, der yder støtte til familier til børn på hospitalernes neonatalafdelinger, har modtaget 2500 brudekjoler. Hver kjole bliver til mellem 12 og 20 englekjoler.

Amy Vickers er tidligere sygeplejerske på en neonatalafdeling og en af de frivillige syersker.

- Jeg er virkelig glad for at vide, at det, jeg gør, måske udfylder et lille behov, som de har i dette store hav af sorg. Jeg ved, at det ikke gør det bedre, men det er en måde at vise dem, at nogen kerer sig om, at deres baby var her, siger hun.

Læs også: Sammen til det sidste: Ægtepar gennem 60 år holdt i hånden i døden 

Mange af brudekjolerne kommer med små breve, hvor bruden fortæller, at hun selv har mistet et barn. En ældre herre fandt sin afdøde kones kjole på loftet. Han sagde, at hun ville have ønsket, at han gav den til formålet, da hun havde født et dødfødt barn.

De sørgende forældre får et lille digt sammen med kjolen, samt en lille engel, som deres barn kan blive begravet med.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip