Rørstrømsk Guardiola takker Bayern for tre lærerige år

admin

426 uger siden

|

22/05/2016

Dagens topnyheder

Bayern München slog lørdag Borussia Dortmund 4-3 efter straffespark i den tyske pokalfinale i Berlin.

Kampen var den sidste for holdets succesfulde træner, Pep Guardiola, der fra næste sæson skal være manager i engelske Manchester City.

Sejren betyder meget for Guardiola, der siger farvel til Bayern München med en pokalsejr og som nyslået vinder af Bundesligaen.

- Det er fantastisk at slutte tre gode år af med så god en kamp, siger Pep Guardiola på pressemødet efter kampen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg kigger ikke kun på trofæer og titler, når jeg vurderer min tid i en klub. Det er bare tal. Det vigtigste er, hvad jeg lærer, siger succestræneren videre.

På tre sæsoner har Guardiola hjemført tre ligatitler og to pokaltitler til det sejrsvante, sydtyske hold. Efter kampen krammede og kyssede Guardiola grædende sine spillere, og en sidste titel betød da også meget for den tidligere Barcelona-træner.

- Jeg skulle vinde, vinde, vinde helt fra starten, og jeg har haft støtte fra mange fantastiske mennesker. Jeg er meget tilfreds med at forlade klubben efter sådan en kamp, siger Pep Guardiola.

Spanierens mange trofæer overskygger skuffelsen ved at have tabt tre semifinaler i træk i Champions League.

Bayern München vandt i år Bundesligaen for fjerde år i træk som den første klub nogensinde, og i pokalfinalen holdt sydtyskerne også hovedet koldt, da de efter 120 målløse minutter kunne se Douglas Costa sparke det afgørende straffespark i kassen.

/ritzau/