Rørt Mie Moltke: "Du minder mig om livet"

Skrevet af Julie Møller

11/01/2021
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.
Hun sender en kærlig hilsen til en helt særlig person.

Dagens topnyheder

I 2006 dannede Mie Moltke par med den farverige multikunstner Morten Lindberg, kendt i offentligheden som Master Fatman, i TV 2-programmet Vild med dans. Det blev startskuddet til et venskab, der kom til at betyde rigtig meget for den professionelle danser. Efter konkurrencen bevarede de kontakten, og hun fortalte blandt andet, at hun fik nøglerne til hans lejlighed, hvis hun pludseligt skulle mangle et sted at bo.

Derfor ramte det også Mie Moltke hårdt, da Morten Lindberg døde i 2019.

“Du så mennesker for hvad de var uden bedømmelse. Og med det har du påvirket så mange. Tak for dig. Hvil i fred hvor du er nu. Kondolerer og dybeste tanker til familien,” skrev Mie Moltke på Instagram, da nyheden om Morten Lindbergs død kom frem for to år siden.

Blev 53 år

Morten Lindberg døde i en alder af 53 år i marts 2019, og siden da har Mie Moltke flere gange mindet Morten Lindberg på Instagram. I sit seneste opslag sender hun også en kærlig tanke til ham.

Foto: Instagram @miemoltke

“Du minder mig om livet, om frihed og om det at nyde livet er essentielt. Det lærte du mig dengang og det minder du mig om hver gang jeg sidder her,” skriver hun til billedet, hvor hun sidder ved Morten Lindbergs gravsten, og det er bestemt ikke hvilken som helst gravsten. Det er nemlig et monument opført i hvidt marmor, der står på Assistens Kirkegården, hvor Morten Lindberg er begravet. 

Gravmælet er lavet af kunstneren John Kørner, der også var en nær ven af Morten Lindberg, skriver TV 2 Lorry. Det er en figur af Morten Lindberg siddende i lotusstilling med den ene hånd plantet i skødet og den anden på benet.