Røver stikker vidne ned under bankkup

Nordsjællands Politi er på jagt efter en gerningsmand til et groft røveri, som foregik torsdag formiddag i Holte. Et vidne blev stukket ned under røveriet.

Gerningsmanden forsøgte i første omgang at røve penge fra Nordeas filial på Holte Stationsvej i Hotel, men banken ligger ikke inde med tilgængelige kontanter, og røveren havde ikke tålmodighed til at vente på en tidslås til boksen.

- For at få udbetalt kontanter, så skal man have bestilt dem i forvejen. Uheldigvis var der en kunde, som stod i banken og lige havde fået udbetalt penge, fortæller vagtchef Søren Bjørnestad fra Nordsjællands Politi.

Kunden blev frarøvet 10.000 kroner, og gerningsmanden forlod derefter banken. Men udenfor blev han antastet af flere vidner.

- Der sker så det, at gerningsmanden stikker en kniv i den ene arm på vidnet, og det er et ret dybt knivstik, fortæller Søren Bjørnestad.

Røverens voldelige adfærd fik de øvrige vidner til at trække sig tilbage, og gerningsmanden flygtede fra stedet.

- Han satte sig ind i en ældre sølvgrå bil, formentlig en japansk bil, hvor der befandt sig endnu en gerningsmand, og de kørte fra stedet, fortæller Søren Bjørnestad.

Efter røveriet har politiet foretaget tekniske undersøgelser i banken og sikret spor, blandt andet videovervågningsmateriale fra banken.

- For nogle år siden havde vi et røveri, hvor en familiefar blev dræbt. Det viser, at man som almindelig borger ikke skal forsøge at standse gerningsmanden, hvis man overværer sådan noget her, fortæller Søren Bjørnestad.

/ritzau/

 

Dagens Gossip