Røver til bankansat: Tænk på din familie

admin

|

30/07/2014

Dagens topnyheder

En røverbande gik uhyre systematisk frem, da den tilbage i januar 2012 lænsede Kongsted Sparekasse ved Rønnede for værdier.

Det fortæller en yngre kvinde, som er ansat i banken, onsdag ved Retten i Næstved, hvor tre mænd er tiltalt for det voldsomme røveri. Et røveri, hvor udbyttet løb op i cirka 8,5 millioner kroner.

- Jeg havde været oppe at hente morgenposten, som jeg gør hver dag. Jeg parkerer på personaleparkeringspladsen og går med posten under armen, da jeg kan høre nogen, der kommer løbende, fortæller den bankansatte fra vidneskranken i retten.

- Jeg råbte "nej nej nej nej". Røveren havde en pistol og sagde: "Tænk på din familie", fortæller kvinden.

Efterfølgende blev hun trukket ind i banken og fik ordre til at lægge sig på gulvet. Kvindens chef var allerede mødt, og hun blev af røveren tvunget til at fortæller, hvor chefen befandt sig.

- Jeg fortæller, at han sidder inde til højre, og så løber han ind og henter ham, og han får også strips på, fortæller kvinden.

Den bankansatte og chefen blev derefter anbragt liggende på maven med hænderne bundet på ryggen, mens røverne ventede på, at de øvrige ansatte skulle møde.

Kvinden fortæller, at røveren talte i walkie-talkie med sine kumpaner udenfor. Kumpanerne fortalte, hvornår der kom en ansat. Når det skete, stod røveren i banken klar, og den ansatte blev overfaldet, når vedkommende trådte ind.

På den måde fik røverne pacificeret fem bankansatte, og efterfølgende blev bankens overvågningskameraer malet over, og siden blev kvinden bedt om at vise røverne rundt i banken til værdierne.

Først blev bankens bokse tømt, siden 90 kundebokse, bankens døgnboks og mønttæller, inden turen til sidst kom til hæveautomaten. Efter knap halvanden time forlod røverne banken.

De tre mandlige ansatte måtte sidde bagbundne med hætter over hovedet, mens røverne arbejdede. En anden kvinde lå bagbundet på gulvet. Inden røverne flygtede, nåede en kunde ind i banken, som også blev pacificeret af røverne.

- Vi var ikke i tvivl om, at vi skulle gøre, som de sagde. Jeg ved ikke, om det var en rigtig pistol. Jeg har ikke forstand på våben, men det var ikke noget, som vi havde lyst til at finde ud af, fortæller hun.

De tre mænd nægter sig alle skyldige i røveriet. Der er tale om to brødre på 26 og 27 år, den ene er medlem af Hells Angels. Den tredje er 33 år og blev tilbage i år 2000 dømt for at have dræbt en Bandidos-rocker. Der ventes dom i sagen 12. august.

/ritzau/