Røvere bagbinder og slår butiksansat i København

En ansat i en Fakta-forretning på Frederiksberg i København oplevede tirsdag noget af et mareridt, da han blev bagbundet af to røvere, der også slog ham.

Røveriet gik ud over forretningen på Nordre Fasanvej.

- Her ringer de to mænd på ved bagindgangen og fortæller, at de kommer fra et fragtfirma, fortæller den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi, Henrik Vedel, til Ritzau.

Da en 20-årig ansat, der er alene i baglokalet, åbner døren, trænger de to mænd ind og truer med, at de har en pistol.

- Den ene presser sin trøje ind, så den ansatte kan se omridset af en pistol i bukselinningen, forklarer efterforskningslederen.

I baglokalet forlanger mændene, at den 20-årige udleverer penge samt nøglerne til cigaret- og spiritusskabet.

- Men det kan han ikke, for han har dem ikke, så de binder ham på hænderne og går ned i kælderen, hvor de roder rundt efter værdier, siger Henrik Vedel.

Mens røverne leder efter værdier, har den 20-årige åndsnærværelse nok til at ringe til politiet. Det bliver dog opdaget af røverne, som slår ham i hovedet og på benene, før de stikker af ad Finsensvej uden at få noget udbytte med sig.

Den ansatte er trods den hårdhændede behandling ikke kommet alvorligt til skade.

Begge røvere, der var 30-35 år, var iført lyse arbejdsbukser - muligvis murerbukser - og mørke trøjer. Under røveriet talte de mest gebrokkent tysk, men også lidt engelsk og dansk, og offeret mener, at de var østeuropæere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip