Røvere efterlyses: Stjal otte rifler fra våbenskab

Skrevet af admin

04/03/2015

Dagens topnyheder

Under et hjemmerøveri i Vordingborg onsdag morgen slap to gerningsmand af sted med i alt 14 våben fra et aflåst våbenskab. Nu beder Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi offentligheden om oplysninger, der kan føre til våbenrøverne.

Anmeldelsen om hjemmerøveriet kom ind klokken 6.28 onsdag morgen. En 41-årig mand var blevet opsøgt af to mænd i sit rækkehus på Svalevej i Vordingborg.

Da den 41-årige åbnede døren, trængte de ind i boligen ved at true ham med en pistol.

Indenfor truede de manden til at åbne et våbenskab, hvorfra gerningsmændene tog fire pistoler, to haglgeværer og otte rifler.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen, at der er tale om moderne våben, som vil kunne anvendes.

- Men det er våben, som den pågældende har tilladelse til at have, og de har været opbevaret efter reglerne, siger Søren Ravn-Nielsen til Ritzau.

Ifølge vicepolitiinspektøren er den berøvede i besiddelse af våbnene på grund af sin fritidsinteresse. Der er ikke tale om en person med tilknytning til hverken politi eller forsvar.

Politiet er meget interesseret i henvendelser fra personer, der måtte have været i området omkring Svalevej i Vordingborg i tiden op til klokken cirka 6.30 onsdag.

På den måde håber politiet at kunne kortlægge trafikken i området omkring det tidspunkt, hvor hjemmerøveriet fandt sted.

Politiet er også interesseret i oplysninger om mistænkelige forhold i området, der kan relateres til røveriet.

Begge gerningsmænd er omkring 180 centimeter høje og mellem 25 og 30 år gamle. Den ene har lyst kort hår, mens den anden havde en sort baseballkasket på.

Oplysninger i sagen bedes givet til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på tlf. 114.

/ritzau/