Røvere slap af sted med dyre ure i Hørsholm

Nordsjællands Politi vil gerne i kontakt med folk, der får tilbudt at købe dyre mærkevareure. Urene kan nemlig stamme fra et røveri mandag aften mod en guldsmedeforretning i Hørsholm nord for København.

Her blev der stjålet 19 IWC-ure, 13 Tag Heuer-ure og syv ure af mærket Longines.

- Hvis folk får tilbudt at købe ure af disse mærker, er vi meget interesseret i at høre om det, siger vicepolitiinspektør Henning Svendsen, Nordsjællands Politi.

Han ønsker ikke at udtale sig om udbyttet fra røveriet ud over, at der er tale om røveri af "mærkevarer til et større beløb".

Et opslag på internettet viser imidlertid, at urenes værdi kan beløbe sig til omkring to millioner kroner.

Røveriet gik ud over K.C. Guld, Sølv og Ure i Kongevejscentret, hvor to sortklædte og maskerede mænd lige før lukketid mandag aften trængte ind i butikken. Med to sorte pistoler truede de indehaveren og hans hustru, der var ved at lukke butikken.

Derpå tog de ure, som de lagde ned i en sort affaldspose, og formentlig også nogle smykker. Herefter forlod de forretningen.

En af pistolerne blev efterladt i butikken, og den har vist sig at være en attrappistol af plastik.

De to røvere talte engelsk under røveriet, men en af dem kom til at sige noget på dansk, og han talte dansk med udenlandsk accent, oplyser politiet.

De bar begge sort tøj, handsker og havde sorte tørklæder for ansigtet.

Røverne beskrives som cirka 180 centimeter høje og kraftige af bygning.

Den ene havde en sort strikhue på med grønt logo foran.

Politiet har sikret sig videoovervågningsbilleder fra forretningen, men også vidner opfordres til at henvende sig, hvis de har set noget i og omkring Kongevejscentret.

- Vi ved ikke, hvordan røverne slap væk, men nogen har måske set noget, eller måske har noget set noget i timerne op til røveriet, der foregik lige før klokken 18, siger Henning Svendsen.

Folk med oplysninger kan henvende sig til Nordsjællands Politi på telefon 114.

/ritzau/

 

Dagens Gossip