Rolig Nibali forventer at blive angrebet

Stilheden før stormen var mærkbar før fredagens 13. etape i Tour de France.

Vincenzo Nibali (Astana) har mere eller mindre kontrolleret løbet, siden han vandt anden etape og tog førertrøjen for snart to uger siden.

Men fredag rammer rytterne Alperne, og så forventer han at blive angrebet af sine største konkurrenter.

- Mine rivaler vil garanteret forsøge at angribe mig, men det er helt normalt, siger italieneren, som i de flestes øjne har let vej til Tour-sejren med både Chris Froome og Alberto Contador ude af løbet.

- De to Alpe-etaper er svære. Det sidste bjerg fredag er meget stejlt, men vi er klar. Michele Scarponi vil prøve at blive ved mig så længe som muligt, og vi vil prøve at kontrollere den sidste del af etapen, siger Vincenzo Nibali uden at nævne planerne med holdkammerat Jakob Fuglsang.

- Det bliver sikkert ikke nemt, men jeg vil prøve at forsvare min trøje, og kan jeg tage sekunder fra mine konkurrenter, vil jeg forsøge det, siger han videre.

Fredagens 197,5 kilometer byder på en tidlig stigning i kategori 3, men på etapens sidste del er både en kategori 1 og til sidst en stigning udenfor kategori.

Den midterste stigning er irriterende, fordi den veksler konstant med stigningsprocenter mellem tre og helt op til 11,7 procent.

Stigningen til målstregen i Chamrousse har mere konstante stigningsprocenter med et snit på 7,3, men den er over 18 kilometer lang, den længste i årets Tour de France.

Mens Vincenzo Nibali ikke har kørt på stigningerne før, har hans værste konkurrent Richie Porte (Sky) set dem ud. Han tror mere på, at hans mulighed kan komme på lørdagens etape med flere af de høje bjerge.

- Hvis du holder dig til i front, opstår der altid muligheder. Men som løbet er skredet frem, tror jeg mere på etapen til Risoul lørdag, siger Porte, som også har en plan.

- Der er muligheder alle steder. Alle kan have en dårlig dag før eller siden, og det er dér, vi er klar til at slå til, siger australieren.

Rytterne kan forvente temperaturer på næsten 40 grader på fredagens etape.

Vincenzo Nibali har et forspring på 2.23 minutter til Richie Porte og 2.47 minutter til spanieren Alejandro Valverde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip