Rollemodel for unge får nedsat straf for vold

En tidligere klubleder i Høje Taastrup Kommune er fredag idømt fængsel i otte måneder, fordi han i september sidste år deltog i et groft overfald.

Østre Landsret har nedsat straffen til den 33-årige Subhi Hassan væsentligt i forhold til byrettens dom. Den lød på fængsel i et år.

Hassan, der var været rollemodel for unge i kommunen, har under sagen nægtet sig skyldig.

Dommen blev afsagt under skærpede sikkerhedsforanstaltninger. Adskillige civilklædte og uniformerede betjente var til stede.

Landsretten finder, at Subhi Hassan var blandt de mindst syv personer, der om aftenen 7. september ved en grillbar ved Gadehavegårdsstien stod omkring en ung mand, som lå ned.

Offeret blev stukket med kniv, ligesom han blev slået og sparket. Det var vold af særlig farlig karakter, konstaterer landsretten. I alt var fem anklaget.

- Der var tale om en gensidig forståelse, og samtlige tiltalte er ansvarlige for volden, siger retsformanden, landsdommer Karen-Anke Tørring.

Det var Subhi Hassans lillebror, der førte kniven - og landsretten afviser hans påstand om, at volden skete i nødværge.

I øvrigt var lillebroren og en tredje af de tiltalte tilknyttet projektet U-Turn som henholdsvis midlertidig ansat og som frivillig. Lederen af U-Turn var Subhi Hassan.

Volden var tilsyneladende et udslag af det meget anspændte forhold mellem den lokale bande La Raza på den side og Subhi Hassan på den anden.

For eksempel modtog klublederen flere truende sms-beskeder tidligere på dagen, fastslår retsformanden ved afsigelsen af dommen.

På grund af sit arbejde med at friste unge væk fra et kriminelt liv har den 33-årige været omtalt flittigt i medierne. En overskrift i Politiken lød: "Subhi viser vejen væk fra banderne."

Subhi Hassan frifindes derimod for at have deltaget i et overfald, som skete et par timer før episoden ved grillbaren.

Her findes lillebroren dog skyldig i at have slået offeret i ansigtet med knyttet næve. Straffen til ham er af landsretten nedsat fra et år til fængsel i 10 måneder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip