Rolling Stones rockede i over to timer

Skrevet af admin

|

04/07/2014

Dagens topnyheder

Det var et helt særlig besøg, Roskilde Festival fik torsdag aften.

Rolling Stones' placering i musikhistorien blev understreget af, at den ene halvdel af aftenens andet hovednavn, Outkast-rapperen André 3000, havde taget plads i teknikområdet foran Orange Scene for at følge legendernes optræden.

Og da de fire briter og deres talstærke, medrejsende orkester kort efter klokken 22 trådte ind på scenen, eksploderede pladsen foran Orange Scene i et forventningens jubelbrøl.

Fra de første akkorder af "Jumpin' Jack Flash" var festen i gang, og forsanger Mick Jagger tog straks dirigentstokken.

Hans karakteristiske ustyrlige dansetrin blev kun afbrudt, når han placerede mikrofonen i bukselinningen for at dirigere publikums armbevægelser.

I dagens anledning var der monteret en catwalk fra Orange Scene ud i menneskehavet, som Jagger brugte flittigt for at få fuld kontakt med de fremmødte.

- Vi er stålte ower at spiele po den beromte Råskilde Festival for forste gang, erklærede forsangeren på et gebrokkent, men også ganske omfangsrigt dansk, som han løbende fandt frem under koncerten.

Således kunne man under bandpræsentationen høre kuriøse informationer om, at en korsanger skulle "ælske wienbrod", og at guitarist Ronnie Woods røde sko skulle være købt på et "luppemarket".

Ifølge Jagger var det 17. gang, at rullestenene spillede i Danmark, og forsangeren tog sig tid til at mindes den første optræden, som foregik i Tivoli i 1964.

Den 70-årige vokalist var koncertens naturlige midtpunkt, men undervejs overlod han også lidt af rampelyset til andre.

Guitaristen Keith Richards overtog mikrofonen på "You Got the Silver" og "Can't Be Seen", mens bandets tidligere guitarist Mick Taylor gæstede en maratonudgave af "Midnight Rambler" og ekstranummeret "Satisfaction".

Som annonceret leverede Aarhus-koret Vocal Line englelyd til fællessangen "You Can't Always Get What You Want", mens de mest ihærdige Stones-fans via internettet havde bestemt, at aftenens ønskenummer skulle være "She's So Cold".

Efter to timer og et kvarter endte koncerten i et festfyrværkeri, som satte punktum for et historisk visit fra Rolling Stones, der for første gang spillede på den festival, hvor deres gamle turnéscene i årtier har været et vartegn.

/ritzau/