Roma fortsætter sølvjagt med sikker hjemmesejr

17/03/2014

Selv om guldet formentlig er uden for rækkevidde, har den italienske storklub Roma alligevel spillet en imponerende stabil sæson i toppen af Serie A.

Mandag aften vandt træner Rudi Garcias tropper på hjemmebane med 3-2 over Udinese, og dermed er holdet efter 27 kampe fortsat blot noteret for to nederlag.

Romerne lod sig ikke gå på af, at de gik på banen under maksimalt pres efter jagtende Napolis 1-0-sejr over Torino tidligere på aftenen.

Med den sejr spillede syditalienerne sig midlertidigt helt op på siden af Roma, men hovedstadsmandskabet skabte ny afstand med en hjemmesejr, der virkede mere sikker, end cifrene antyder.

Superveteranen Francesco Totti bragte Roma i front, da han sparkede en løs bold i nettet midtvejs gennem første halvleg, og kort efter gjorde Mattia Destro det til 2-0.

Da syntes kampen allerede afgjort - ikke mindst fordi Udinese har gang i en halvskidt sæson og befinder sig på ligaens 14.-plads.

Giampiero Pinzi skabte dog nyt håb for gæsterne lige efter pausen, men det var fortsat storfavoritten Roma, der styrede kampen.

Den rutinerede græker Vasilios Torosidis bragte igen romerne to mål foran med et fladt spark 20 minutter før tid, inden Dusan Basta med kampens sidste mål reducerede til 2-3 kort før tid.

Det er Romas uheld, at deres stabile sæson kommer samtidig med, at Juventus er helt suveræne i toppen af rækken.

Juventus har vundet 24 ud af 28 kampe og har 75 point mod Romas 61. Selv om Roma har spillet én kamp færre, handler det for romerne snarere om at holde nummer tre, Napoli, på afstand end at jagte det suveræne førerhold.