Rommedahl siger endeligt farvel til landsholdet

Mens de nuværende landsholdsspillere træner i Helsingør forud for lørdagens og tirsdagens EM-kvalifikationskampe mod Albanien og Portugal, vælger en af deres forgængere at takke af i landsholdsregi.

Det chokerende 0-4-nederlag til Armenien i juni 2013 hjemme i Parken blev således sidste landskamp for Dennis Rommedahl, der nåede imponerende 126 landskampe på det danske A-landshold.

En skade i akillessenen har tvunget den nu 36-årige Rommedahl væk fra banen, og han har i de seneste 15 måneder ikke spillet en eneste kamp. For hverken landshold - eller klubholdet RKC Waalwijk.

- Man vil jo altid helst selv vælge sit stop, og jeg ville bestemt gerne have valgt en anden sidste landskamp end måske en af de største skuffelser, jeg har haft med landsholdet. 0-4-nederlaget til Armenien i Parken var virkelig en ydmygelse.

- Men skader har desværre betydet, at det ikke længere er realistisk at være en del af landsholdet, som jeg af samme årsag heller ikke har tænkt på i over 15 måneder. Og derfor vælger jeg nu at stoppe også officielt, siger Rommedahl i en pressemeddelelse fra DBU.

Med sine 126 kampe er han nummer to på listen over danskere med flest landskampe. Kun Peter Schmeichel har spillet flere. Den legendariske målmand nåede 129 landskampe.

- Jeg har egentlig ikke tænkt ret meget over tallet. Det er vist mere folk omkring mig. Jeg synes faktisk, at hver eneste landskamp har betydet mere end en rekord. Men det ville da selvfølgelig have været stort at kunne have slået Schmeichel, siger Dennis Rommedahl.

Den hurtige kantspiller var blandt de sikreste kort i landstræner Morten Olsens trup gennem mange år. Han debuterede i 2000, og han scorede 21 mål i løbet af sine 126 landskampe.

Danmark vandt 65 af de kampe, Rommedahl spillede. 31 blev tabt, mens 30 endte uafgjort. Dennis Rommedahl fik aldrig rødt kort i en kamp for landsholdet.

Han blev af DBU og TV2 kåret som årets danske fodboldspiller i både 2007 og 2010.

/ritzau/

 

Dagens Gossip