Romney forsøger for tredje gang at blive USA's præsident

Den amerikanske politiker Mitt Romney vil fredag offentliggøre planer om at blive nomineret som republikanernes præsidentkandidat i et forsøg på at blive præsident i USA.

Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg ifølge Reuters.

Den 67-årige republikaner Mitt Romney har ellers tidligere sagt til flere journalister, at han ikke var interesseret i at stille op i 2016.

Men nu vil han altså lancere endnu et forsøg på at blive nomineret som republikanernes præsidentkandidat. Det har han forsøgt to gange tidligere.

Romney forsøgte at blive republikanernes præsidentkandidat i 2008, men her blev det John McCain, der blev opstillet.

Det lykkedes for ham i 2012 at blive opstillet, og her kæmpede han om vælgernes gunst mod den nuværende præsident Barack Obama, der vandt valget for demokraterne.

Det ventes, at Mitt Romney vil afholde en telefonkonference med sine tilhængere fredag formiddag amerikansk tid, hvor han vil annoncere sine planer.

Han er mangemillionær og tidligere guvernør for staten Massachusetts, der ligger nord for New York på østkysten.

Under Romneys valgkamp mod Obama modtog republikaneren hård kritik fra andre partifæller for en mislykket valgkamp fuld af fejltrin.

Mitt Romney indrømmede, at det var en fejl at ignorere vælgerne i de hastigt voksende minoritetsgrupper i USA, heriblandt de sorte og latinoerne, som i overvældende grad stemte på Obama.

Forretningsmanden Romney forsøgte under præsidentkampen at argumentere for, at han havde et bedre greb om den amerikanske økonomi end Obama.

Floridas tidligere guvernør Jeb Bush har tidligere meldt ud, at han vil undersøge muligheden for at stille op som præsidentkandidat.

Sker det, bliver de to partifæller modkandidater i kampen om at blive nomineret som republikanernes bud på en ny præsident.

Jeb Bush er søn af tidligere præsident George H.W. Bush og bror til tidligere præsident George W. Bush.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip