Ronaldo efter supersæson: 10. CL-trofæ er fantastisk

Verdens bedste fodboldspiller, Cristiano Ronaldo, scorede lørdag aften sit 17. Champions League-mål i denne sæson, da Real Madrid vandt finalen over Atlético Madrid.

Det er et rekordstort antal mål for en enkelt sæson i den europæiske turnering, og Ronaldo blev også den første spiller i 59 år, som har scoret i en Champions League-finale for to forskellige vinderhold.

I 2008 nettede han for Manchester United, da de vandt "pokalen med de store ører" i Moskva, og lørdag aften scorede han til slutresultatet 4-1 på straffespark.

Et mål, der blev fejret med at smide trøjen og vise musklerne for publikummet i Lissabon. Den 29-årige portugiser begyndte sin fodboldkarriere i denne by.

Ronaldo har nu scoret 52 mål i 51 Champions League-kampe for Real Madrid.

- Siden jeg ankom til klubben, har jeg altid følt mig klar til dette øjeblik. Presset gør mig til en bedre spiller hver dag, sagde Ronaldo efter sejren over byrivalerne fra Atlético.

Real Madrid har nu vundet den europæiske turnering 10 gange.

- La Decima (den 10.) er her nu, og med rekorder undervejs er det bare fantastisk, lød det fra Ronaldo.

Det var en noget mere glad Ronaldo, der var på Estádio da Luz lørdag aften end under EM-finalen i 2004. Her tabte Portugal overraskende 0-1 til Grækenland, og Ronaldo brød ud i gråd efter slutfløjtet.

Denne gang kunne han fejre sejren med resten af Real-stjernerne efter en dramatisk finale, hvor Atlético Madrid blot var få minutter fra at vinde. Men en overtidsscoring fra Real Madrids Sergio Ramos sendte kampen ud i forlænget spilletid, og her sivede farten og kræfterne ud af Atlético-spillerne.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip