Ronaldo-scoring i overtiden knækker Danmark

15/10/2014

Superstjernen Cristiano Ronaldo scorede dybt inde i overtiden, da det danske fodboldlandshold tirsdag aften i Telia Parken tabte 0-1 til Portugal i EM-kvalifikationen.

Real Madrid-spilleren headede bolden i mål i de sidste sekunder og overlistede Kasper Schmeichel i en kamp, hvor den danske målmand ellers havde godt styr på Ronaldo.

Resultatet holder Danmark på fire point for tre kampe i gruppe I, hvor Portugal nu har tre point for to kampe.

Landstræner Morten Olsen havde foretaget sig nogle interessante ændringer i forhold til lørdagens 1-1-kamp i Albanien.

Lasse Vibe blev belønnet for sit fine indhop og scoring mod albanerne. Vibes startplads betød, at Morten Olsen fra kampens indledning atypisk valgte en 4-4-2-formation, hvor Vibe og Bendtner udgjorde angrebet.

Bag angrebsduoen havde landstræneren valgt en diamantformation på midtbanen, og det så ud til at være det helt rigtige for Pierre-Emile Højbjerg.

Bayern München-spilleren lå i højre side og løftede sit spil markant efter den noget tamme indsats i Albanien. Han tacklede godt og fordelte bolden fornuftigt. Også efter pausen, da Danmark skiftede system.

Til gengæld fik Vibe ikke så meget ud af det i forhold til de seneste kampe, hvor han er kommet ind fra bænken og er kommet frem til en del chancer.

Portugal stod meget kompakt defensivt, og der var ikke plads til Vibe som i de seneste kampe mod Albanien og Armenien.

Morten Olsen tog konsekvensen i pausen. Ud med Vibe, ind med Uffe Bech fra FC Nordsjælland og tilbage til den velkendte 4-3-3-formation, hvor Bech var den ene hurtige fløj.

I første halvleg var der rigeligt plads på kanterne til Danmark, men uden fløjspillere fik danskerne slet ikke udnyttet pladsen.

I forsvaret var der lavet to ændringer. Anfører Daniel Agger var blevet sin rygskade kvit og indtog som ventet sin plads i midterforsvaret i stedet for Andreas Bjelland, som ellers spillede godt mod albanerne.

Lars Jacobsen, der tidligere har gjort det godt mod Portugal, startede som højre back, hvilket sendte Peter Ankersen på bænken.

Det danske forsvar havde selvfølgelig et godt øje på Ronaldo, som måske ikke havde bolden så meget, men som var farlig, når chancen bød sig. Allerede i det syvende minut måtte Kasper Schmeichel hive en redning op efter et kvalificeret Ronaldo-forsøg.

Den Ronaldo-chance var en af de bedre i første halvleg, hvor Michael Krohn-Dehli stod for det bedste forsøg. Midtbanespilleren, der før har scoret mod portugiserne, måtte dog se sit fine skud ramme stolpen.

Kort efter pausen vandt Schmeichel igen en duel mod Ronaldo, som ellers kun manglede at overliste den danske keeper.

Schmeichel kom lynhurtigt ud af sit mål og fik blokeret Ronaldos forsøg. Schmeichel spillede en stærk kamp. Derfor var afslutningen ekstra bitter.

En af de mere dramatiske episoder for de 36.562 tilskuere var, da Nicolai Boilesen måtte lade sig udskifte som en knockoutet bokser.

Venstrebacken blev ramt i hovedet af et Agger-skud, han var helt groggy efterfølgende og blev erstattet af Simon Poulsen.

Det største bifald i anden halvleg kom i overtiden, da Ronaldo fik et gult kort. Kort efter svarede Ronaldo tilbage med sit mål.