Ronaldo tager målrekord fra dansk landsholds-legende

Den portugisiske fodboldstjerne Cristiano Ronaldo bliver ved med at score mål og slå rekorder.

Fredag aften har Real Madrid-spilleren således skubbet den danske målmaskine Jon Dahl Tomasson til side og har overtaget titlen som den mest scorende spiller nogensinde i EM-sammenhæng.

Da Ronaldo fredag aften på hjemmebane bankede bolden i nettet i Portugals 1-0-sejr over Armenien nåede han op på i alt 23 mål i EM-turneringer og EM-kvalifikationskampe.

Før fredag delte han titlen med den danske topscorer Jon Dahl Tomasson, som nu er forvist til andenpladsen.

Det gør dog ikke umiddelbart det store indtryk på Ronaldo, der i 2013 blev hædret med Ballon d'Or-titlen.

- Rekorden er blot endnu en i rækken. Jeg vidste, at den ville komme før eller siden. Jeg har stadig mange kampe i fremtiden, men jeg er glad - specielt fordi jeg satte rekorden foran vores egne tilhængere. Det er et specielt øjeblik, sagde angriberen efter kampen mod Armenien.

I sidste måned gjorde den portugisiske superstjerne da også rent bord ved en prisuddeling i spansk fodbold og blev ikke overraskende udnævnt til den bedste spiller i Spanien i den seneste sæson.

Samtidig snuppede Ronaldo prisen for årets mål, mens han også kan prale af at være ligaens bedste angriber ifølge sportsavisen AS. Det sker efter en sæson, hvor hovedstadsklubben vandt Champions League, men måtte nøjes med en tredjeplads i den bedste spanske række.

Portugal vandt uden at imponere og er ved at finde kursen mod EM i 2016.

Portugal ligger nu på andenpladsen i kvalifikationsgruppe I med seks point for tre kampe, mens Danmark topper med syv point for fire kampe efter fredagens udesejr på 3-1 over Serbien.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip