Ronaldo vinder guldbolden for tredje gang

Ingen over og ingen ved siden af Cristiano Ronaldo.

Real Madrid-spilleren fik mandag aften et håndfast bevis på, at han aktuelt er verdens bedste fodboldspiller, da han modtog den prestigefyldte guldbold, Ballon d'Or, ved Fifas gallashow i Zürich.

Det er andet år i træk og tredje gang i alt, at den portugisiske verdensstjerne får hæderen - denne gang i konkurrence med Tysklands landsholdsmålmand Manuel Neuer og den firedobbelte vinder Lionel Messi.

Selv om Cristiano Ronaldo havde et skuffende VM sammen med det portugisiske landshold, har året budt på mange andre højdepunkter.

Sammen med Real Madrid vandt han Champions League med en finalesejr over Atlético Madrid, og han lavede hele 61 mål fordelt over 2014.

Alene i denne sæson har han lavet 26 mål efter blot 17 spillerunder i den spanske liga.

Det er landstrænere, landsholdsanførere og journalister fra hele verden, der har stået for afstemningen om, hvem der var årets bedste spiller på verdensplan.

Kåringen er en sammensmeltning af den oprindelige Ballon d'Or-uddeling, som det franske magasin France Football startede i 1956, og Fifas egen kåring af verdens bedste spiller.

Ronaldo er én af tre portugisere, der gennem tiden har vundet guldbolden. De øvrige er Luis Figo og nu afdøde Eusebio.

Allan Simonsen er eneste dansker, der har fået den store hæder. Det var i 1977, hvor han havde været med til at føre sin klub Borussia Mönchengladbach helt frem til finalen i Europa Cup for mesterhold.

/ritzau/

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip