Roning: Dansk OL-guldvinder melder fra til EM

Roeren Rasmus Quist Hansen kommer ikke med til EM i slutningen af maj i polske Poznan.

OL-guldvinderen i letvægtsdobbeltsculleren fra 2012 døjer stadigvæk med efterveerne fra et træthedsbrud i ribbenene fra en træningslejr i februar.

Det oplyser Dansk Forening for Rosport i en pressemeddelelse.

Ifølge lægerne er Quist Hansen ramt af sygdommen kompartmentsyndrom efter skaden på træningslejren.

Det har forårsaget et øget tryk på muskler og væv i lårene, som har reduceret blodtilførslen. Siden diagnosen har roeren holdt sig fuldstændig i ro.

Rasmus Quist Hansen ærgrer sig over skaden, men han er stadig fortrøstningsfuld i forhold til at kvalificere sig til OL i 2016.

- Det er selvfølgelig frustrerende, fordi jeg var godt på vej i opbygningsfasen frem mod sæsonens højdepunkter. Men jeg tager det stille og roligt, mine blodværdier ser ud til at være på vej tilbage mod normalt niveau.

- Selv om jeg naturligvis gerne ville have været med til EM, så er der masser af tid til at blive klar til at kvalificere sig til OL, hvilket er mit helt store overordnede mål, siger han.

Det er stadig uafklaret, hvordan Danmark stiller op i herrernes letvægtsdoublesculler til EM. Jens Noll Nielsen, Andrej Lawaetz Bendtsen og Mads Rasmussen skal kæmpe om de to pladser i båden.

Sidstnævnte var makker med Rasmus Quist Hansen, da parret roede sig til OL-guld i London.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip