Rooney fortsætter målform og sikrer sejr over Liverpool

17/01/2016

Angriberen Wayne Rooney var udskældt i efteråret, men han har fundet fortidens skarphed efter årsskiftet.

For tredje Premier League-kamp i træk scorede angriberen søndag eftermiddag, da Manchester United vandt storkampen på udebane over Liverpool med 1-0.

Hjemmeholdet var det bedste hold i lange perioder af kampen, men det tæller ingen steder, når man kigger på resultatet.

12 minutter før tid headede Marouane Fellaini bolden på overliggeren. Nedfaldet tog Wayne Rooney sig af, og han sparkede bolden sikkert i mål. Det var angriberens fjerde mål de seneste tre ligakampe.

Rooney var dog ikke Manchester Uniteds eneste helt i kampen. Som ofte før de seneste sæsoner stod David De Gea en pragtkamp i målet.

Allerede tidligt i kampen viste målmanden prøver på sit talent, da han afværgede et mål efter en hurtig omstilling fra Liverpool.

Netop kontraangreb er en af de spillemæssige facetter, som Liverpool har satset tungt på under Jürgen Klopps ledelse, og det udmøntede sig også i flere store chancer søndag eftermiddag.

Hverken Roberto Firmino, Jordan Henderson eller andre Liverpool-spillere viste dog den nødvendige skarphed, når chancen bød sig.

I den anden ende var chancerne færre. Først efter cirka 55 minutters spil fik gæsterne en stor mulighed, da stortalentet Anthony Martial afsluttede tæt forbi mål efter et par skarpe driblinger.

I det hele taget var 20-årige Martial det offensive omdrejningspunkt for gæsterne, og han var med til at fremtvinge det hjørnespark, som udløste kampens enlige scoring.

Der var højt tempo og stor intensitet i opgøret, men fejlafleveringerne stod i flere perioder i kø.

Færrest fejl lavede Liverpool, men hjemmeholdet formåede aldrig at forkæle dets fans med mål.

I stedet kunne Mancheter United-spillerne Phil Jones, Marcos Rojo og Michael Carrick juble med supporterne. Trioen befandt sig på det tribuneafsnit, hvor United-tilhængerne var placeret.

Sejren over ærkerivalen giver også lidt ro til manager Louis van Gaal. To point adskiller Manchester United fra Tottenham på den fjerdeplads, der giver adgang til Champions League-kvalifikationen næste sæson.

Liverpool ligger nummer ni med seks point op til søndagens bødler.