Rory McIlroy fastholder major-føring i USA

Rory McIlroy fortsatte de gode takter i lørdagens tredje runde ved PGA Championship i amerikanske Louisville.

Den nordirske golfstjerne gik runden i 67 slag - eller fire slag under banens par - og indtager dermed fortsat førstepladsen i årets sidste major med en samlet score på 13 slag under par.

McIlroy er et enkelt slag foran østrigeren Bernd Wiesberger, som viste god form med en runde i 65 slag. På banens tre sidste huller leverede Wiesberger lige så mange birdies og endte i alt seks slag under par.

Også McIlroy sluttede godt af. På hul 15, 16 og 18 sikrede han tre birdies, efter at han på de foregående huller også havde lavet tre af slagsen. Bogeys på ottende og 12. hul trak dog ned i regnskabet hos den i øjeblikket brandvarme nordirer.

Den sidste tilbageværende dansker i turneringen, Thorbjørn Olesen, indtager en samlet placering som nummer 50 med en score på et slag under par.

Modsat McIlroy og Wiesberger var Olesen skidt kørende på de sidste huller.

Efter sine første 11 huller var han noteret for seks birdies og lå fem slag under banens par. På de sidste syv huller gik det dog galt for danskeren, som indkasserede fire bogeys og dermed sluttede runden på et enkelt slag under par.

Den mere rutinerede Thomas Bjørn klarede ikke cuttet og er ude af PGA Championship.

/ritzau/

 

Dagens Gossip