Rory McIlroy øjner triumf i British Open

Rory McIlroy afsluttede sensationelt med to eagles på de tre sidste tre huller i British Open lørdag. Golfstjernen øgede dermed sin føring til seks slag ned til amerikanske Rickie Fowler før sidste runde.

Massiv regn prægede lørdagens runde i majorturneringen. Og McIlroy havde problemer på Hoylake-banen, men nordirerens rivaler var ikke i nærheden af at matche ham på de fem sidste huller.

McIlroy viste spektakulær golf med først en birdie på 14. hul, mens to eagles på de tre sidste huller sikrede ham en runde i 68 slag og en solid føring i samlet 16 slag under par.

- Jeg vandt, da jeg var syv slag efter på Wentworth, så jeg ved, hvor hurtigt en føring kan forsvinde. Jeg føler mig godt tilpas, og jeg har været i denne position før, siger McIlroy ifølge AFP.

Det er den største føring i British Open før sidste runde, siden Tiger Woods endte med at vinde majorturneringen med otte slag i 2000.

- Forhåbentlig formår jeg at håndtere det på en god måde. Jeg vil gøre som på Congressional (US Open i 2011) og Kiawah Island (PGA Championship i 2012), siger McIlroy med henvisning til sine to majortriumfer i karrieren.

Forfølgeren Rickie Fowler fra USA mener, at han fortsat har en realistisk mulighed for at vinde sin første major.

- Meget kan ske. Jeg håber på en god start, så jeg kan presse ham. Det er fortsat meget golf, som skal spilles. Det er en fordel, at jeg spiller ved siden af ham søndag, lyder det fra Fowler.

Spanske Sergio Garcia og Dustin Johnson fra USA ligger på en delt tredjeplads. Duoen er syv slag efter McIlroy.

Titelforsvareren Phil Mickelson har skuffet i årets British Open. Lørdag blev det til en runde i 71 slag for amerikaneren. Han er nu hele 15 slag efter McIlroy.

/ritzau/

 

Dagens Gossip