Rosberg om pole position: Kun et lille skridt

Tyskeren Nico Rosberg tog sin 11. pole position i sæsonen, da han lige nøjagtigt var hurtigere end teamkammeraten Lewis Hamilton i kvalifikationen til sæsonens sidste Formel 1-grandprix søndag.

Med lørdagens førsteplads tog Nico Rosberg første stik i forhold til sin britiske holdkammerat, som ligger til den samlede VM-sejr. Men han erkender på pressemødet, at det først er søndag, det for alvor gælder.

- Det var kun et skridt. Et lille skridt. Den her weekend handler om VM-titlen, ikke om kvalifikationen. Det ville have været herligt, hvis der havde været en Williams-bil mellem os, men det kan jo så komme i morgen, siger Nico Rosberg ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Det eneste jeg kan gøre er, at blive ved med at holde presset, fortsætter han.

De to Williams-kørere Valtteri Bottas og Felipe Massa blev nummer tre og fire i kvalifikationen, og Nico Rosberg skal håbe på, at mindst en af dem smutter mellem ham selv og Lewis Hamilton på søndag. Gør en af dem det, og Rosberg vinder, bliver han verdensmester.

Lewis Hamilton havde i kvalifikationen sat bedste tid både i første og anden kvalifikation, men da han kort før slut forsøgte at toppe Rosbergs tid, lavede han en fejl, og missede førstepladsen.

- I det hele taget havde jeg ikke den bedste omgang til sidst, men generelt nød jeg kvalifikationen. Søndag bliver en meget speciel dag, siger Hamilton.

Mercedes har taget pole position i 18 af sæsonens 19 grandprixer. Kun Williams-køreren Felipe Massa har præsteret at vinde en kvalifikation ud over Mercedes-teamet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip