Rosberg overrasker og sætter Hamilton på plads

Den danske Formel 1-stjerne Kevin Magnussen blev i lørdagens kvalifikation til det amerikanske grandprix i Austin sat på plads af McLaren-teamkammeraten Jenson Button.

Magnussen blev noteret for den ottendebedste tid, mens Button var syver i Q3, men det er alligevel danskeren, som starter søndagens løb fra den syvendebedste startposition.

Button har op til løbet nemlig skiftet gearkasse og straffes derfor med fem pladser i startrækkefølgen.

Magnussen var godt kørende og var sjettehurtigst i Q1, den første kvalifikationsrunde. I Q2 blev danskeren noteret for syvendebedste tid, og der var lagt op til en spændende intern McLaren-duel.

I front duellerede de to Mercedes-teamkammerater og VM-rivaler Lewis Hamilton og Nico Rosberg som ventet om pole-position.

Den VM-førende Hamilton havde domineret de fleste af de tre træningerne op til selve kvalifikationen, men Rosberg viste sig bedst, da det gjaldt.

Rosberg klokkede tiden 1.36,067 minutter i Q3 og var 0,376 sekunder hurtigere end Hamilton. Magnussen var 1,639 sekunder langsommere end Rosberg.

Søndagens grandprix starter klokken 21 dansk tid. Inden løbet topper Hamilton VM-stillingen med 291 point. Rosberg følger efter med 274 point.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip