Rosberg udnytter Hamilton-fejl til at få sejr i Østrig

Nico Rosberg (Mercedes) bragte fornyet spænding i kampen om VM-titlen i Formel 1, da han udnyttede en pitstopfejl af teamkammerat Lewis Hamilton til at tage en relativt sikker sejr i det østrigske grandprix.

Hamilton lignede på et tidspunkt en mand, som skulle forsøge at snuppe sejren fra Rosberg, men det ødelagde en kørefejl, så han måtte nøjes med andenpladsen.

Første omgang bød på masser af drama. Nico Rosberg strøg forbi teamkammerat Lewis Hamilton i starten, og kort efter måtte de to tidligere verdensmestre og teamkammerater Kimi Raikkonen (Ferrari) og Fernando Alonso (McLaren) udgå.

Finnen blev påkørt bagfra af Alonso, og begge endte i barrieren med smadrede biler, men både Alonso og Raikkonen kunne selv gå fra bilerne tilsyneladende uskadt.

Det gav fem omgange med safety car, inden Mercedes-duellen i front kunne fortsætte.

Her var det med Rosberg lidt foran Hamilton og midtvejs i løbet, da begge kørere skulle ind til pitstop kort efter hinanden, at den forsvarende britiske verdensmester lavede en stor fejl.

I sin iver efter at komme foran Rosberg, som havde taget pitstoppet først, pressede Hamilton bilen for meget i udkørslen fra pitten, så han krydsede den hvide linje ud mod selve banen.

Det gav ham en tidsstraf på fem sekunder, og nu skulle han ikke bare fange og overhale teamkammeraten for at vinde - han skulle også slå ham med mere end fem sekunder ved målstregen.

Et skidt pitstop, hvor en Ferrari-mekaniker fumlede med et dæk til Sebastian Vettels racer, kostede tyskeren tredjepladsen, selvom han var tæt på at snuppe den fra Felipe Massa (Williams) igen kort før mål.

Trods lidt problemer med bilen på de sidste omgange kunne ingen fange Rosberg, som vandt for andet år i træk i Østrig.

I den samlede stilling fører Lewis Hamilton fortsat foran Nico Rosberg, men nu kun med 10 point, mens Sebastian Vettel fastholder tredjepladsen 39 point efter Rosberg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip