Rosenborg-danskere får tidligere Brøndbyspiller som chef

Danskerne Mike Jensen, Tobias Mikkelsen og Emil Nielsen får en ny sportslig leder i deres norske klub Rosenborg.

Der er tale om 45-årige Stig Inge Bjørnebye, der under sin aktive karriere som spiller blandt andet tørnede ud for Brøndby.

- Jeg ser først og fremmest mange spændende opgaver, og jeg ser mange muligheder. Det er en klub med et stort opland både regionalt og lokalt, og det er en vigtig klub for norsk fodbold.

- Rosenborg er på mange en pioner i norsk fodbold. Det er muligt at komme tilbage på det stadie, men det kræver hårdt arbejde, siger Stig Inge Bjørnebye om sine nye udfordringer.

I den forgangne sæson blev Rosenborg nummer to, og den tidligere så sejrsvante klub har ikke vundet mesterskabet siden 2010.

Den rutinerede nordmand med 75 landskampe er mest kendt for sit otte år lange ophold i Liverpool, hvor fra han i foråret 2000 var udlejet til Brøndby og spillede 13 superligakampe.

Efter at have indstillet sin aktive karriere i 2003 blev Bjørnebye ansat som assistenttræner for Åge Hareides norske landshold i perioden 2003-2006. Det var netop Åge Hareide, som var træner i Brøndby, da den danske klub lejede nordmanden.

Sidenhen har Stig Inge Bjørnebye blandt andet være cheftræner i Tippeligaen og udviklingsansvarlig for ungdomsfodbold i det norske fodboldforbund NFF.

/ritzau/

 

Dagens Gossip