Roserne vælter ned over landsholdets yngste mand

Forsvarsspilleren Andreas Christensen er blevet rost til skyerne for sin indsats i Danmarks 2-1-sejr over Island torsdag aften.

Trods sine blot 19 år og titlen som landsholdets yngste mand virkede han ikke påvirket af presset i sin første tur i landsholdets startopstilling.

Borussia Mönchengladbach-spilleren er da også selv glad for sin indsats i kampen.

- Jeg er godt tilfreds med min egen præstation. Holdet spillede også godt, så det var rigtig fint, siger han.

Men selv om præstationen var god, er der stadig plads til forbedringer, vurderer han.

- Jeg skal sådan set gøre de samme ting, som jeg gjorde i går (torsdag, red.). Jeg skal bare gøre dem bedre og tage nogle andre beslutninger. Der er altid noget, man skal gøre bedre, siger Andreas Christensen.

Den nye landstræner Åge Hareide sagde efter kampen mod Island, at Andreas Christensen spillede med så meget ro, at han burde have spillet i jakkesæt. Og netop roen var vigtig for den unge forsvarsspiller.

- Jeg prøvede at være rolig, og det var jeg egentlig også gennem hele kampen. Måske skulle jeg ikke lige spille i jakkesæt, men jeg synes, jeg var rolig. Og det er egentlig også holdets fortjeneste, siger han.

Åge Hareide ser et stort lys i Andreas Christensen, der allerede nu står højt i hierarkiet blandt landsholdets forsvarsspillere.

- Han kan mange ting, og han virker ældre end 19 år, når man ser ham spille. Han spiller jo også på topniveau (til daglig), og det gør bare, at han bliver bedre og bedre. Han er en interessant mand for fremtiden, siger Hareide.

Også den rutinerede forsvarsspiller Simon Kjær har roser til holdkammeraten efter at have spillet ved siden af ham mod Island.

- Jeg kendte ham ikke så meget som spiller inden i går, men der er ingen tvivl om, at "AC" har fantastisk meget kvalitet.

- Den ro, han har, får det til at se ud som om, han har spillet 100 landskampe. Han er en sund og ydmyg dreng, som lytter og vil lære, og det gør det nemt at spille med ham, siger Kjær.

Til venstre for Andreas Christensen i tremandsforsvaret lå anfører Daniel Agger, der også er imponeret af sin nye forsvarsmakker.

- Han spiller rigtig godt, og det er vigtigt at have så rolig en spiller på banen, når vi gerne vil have bolden.

- Fremadrettet får en han stor rolle, ingen tvivl om det. Især hvis han viser de takter, han har vist til træning og i kampen mod Island, vurderer Agger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip